Proprietati Burete Saltea , Spuma HR

Spuma  Poliuretanica ( Buretele ) pentru SALTELE

Poate fi prin caracterizat prin ceea ce privește :  Porii , Structura și distribuția durității, Permeabilitatea aerului, Rezistența și Proprietățile de confort.




 1. Structura porilor și distribuția durității.

 In combinatie cu aditivi speciali se produce o spuma cu porii initial inchisi si o structura neregulata. Datorită reactivității ridicate, reacția chimică are loc se așează rapid și se realizează o distribuție omogenă a durității în plăci spumă. Rezultatul este o matrice polimerică deosebit de elastică, care, împreună cu structura neregulată a porilor, asigură elasticitatea ridicată a spumei poliuretanice rece . 

2. Permeabilitatea aerului 
Spuma rece

Pentru a crește proprietățile de confort, membranele porilor închiși trebuie să fie rupte după procesul de spumare. Acest lucru are loc în continuare suplimentar etapa de prelucrare, așa-numita zdrobire. Structura rezultată a porilor foarte deschisi conduce la o permeabilitate ridicată la aer și astfel promovează transportul umidității în interiorul materialului. Această proprietate asigură un climat plăcut pentru tapițerie și saltele și reduce considerabil riscul acumulării de căldură. 



3. Reziliență 

Reziliența ridicată este caracteristica remarcabilă a spumei poliuretanice rece . Elasticitatea poate fi măsurată ca rezistență la rebound (recul)  conform DIN EN ISO 8307. În acest proces, a bilă de oțel standardizată cade pe piesa de testare din spumă de la o înălțime inițială definită și se întoarce. Înălțimea de recul  este măsurată și exprimată ca procent a înălțimii inițiale. Pentru saltele, aceasta este adesea indicată și ca elasticitate punctuală. Reculul sau elasticitatea punctului spumei PUR la rece este de cel puțin 50%, în funcție de densitate. 

4. Caracteristici de confort 


O altă caracteristică care descrie proprietățile speciale ale spumei la rece PUR este confortul sau Factor SAG conform DIN EN ISO 2439, care indică raportul dintre efortul de compresiune la compresie de 65% și efortul de compresiune la compresie de 25%. The factorul SAG este mai mare, cu atât confortul spumei este mai bun, deoarece materialul este moale suprafata dar ofera un suport mai mare pe masura ce compresia creste.  Spuma Poliuretanica rece ajunge la o valoare de cel puțin 2,5. O măsură suplimentară a amortizarii elastice și, prin urmare, a proprietăților de confort ale spumei este bucla de histerezis la determinarea proprietăților tensiunii de compresiune. Rezultă din diferitele curbe ale tensiunii de compresiune în timpul încărcării și descărcării material. Diferența este exprimată în procente. Cu cât acest procent este mai mic valoare, cu atât valoarea confortului este mai bună. Spumele reci ating de obicei valori cuprinse intre 15 si 20 %. 


Spuma HR



Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Recomandare Saltea cu Memorie

Spuma poliuretanică de înaltă rezistență , spuma HR , High Resilience (Burete HR )